Nieuws

In mei jl. heeft de gemeente weer ondersteuning aangeboden aan de ondernemers van de Beeklaan. Er is een adviseur (de heer K. Ramkalup) in gehuurd voor ongeveer 7 uur per week, tot het einde van 2013. En de ondernemers hebben een activiteitenbudget gekregen. O.a. voor PR, voor bijeenkomsten, voor het schoonhouden van de straat, voor de aanpak van puien en gevels en evenementen.Verder heeft de gemeente gevraagd of er samenwerking kan worden gezocht met de ondernemers van de Regentesselaan.

Voor het overzicht van activiteiten wordt verwezen naar een eerdere pagina van deze website. In het kort gaat het om:

– Versiering van de straat tijdens de Koningsdag van 30 april jl.
– Ondernemersvlaggen die zijn aangebracht
– Plaatsing van plantenbakken en geveltuinen
– Speciale enveloppen van de ondernemersvereniging die zijn gemaakt
– Beeklaan Bruist op 7 september jl.
– Veiligheidsbijeenkomst gehouden op 2 juli jl.
– Een themabijeenkomst die gepland is met de horeca in november
– Een Kerstevenement die gepland is in december met de bewoners en wijkpartners
– Extra laad- en losplaatsen die zijn gevraagd aan de gemeente

De ondernemersvereniging is altijd in beweging en op zoek naar goede samenwerking en bewustwording onder de ondernemers van de Beeklaan. Het bestuur zoekt de ondernemers regelmatig op voor een gesprek. Daarnaast probeert het bestuur bijeenkomsten en thema’s te organiseren die in het belang zijn van de ondernemers. Veiligheid, vakmanschap, en samenwerken met instanties die er zijn voor de ondernemers. 25 (van de 40) ondernemers van de Beeklaan zijn inmiddels lid van de ondernemersvereniging en betalen contributie.

Alle bestuursleden zetten zich geheel vrijwillig in voor hun bestuurswerk voor de ondernemers van de Beeklaan. Er wordt nagedacht over werven van een HBO-stagiaire. Zo’n stagiaire moet goed begeleid worden met een heldere en concrete opdracht. En dat is misschien weer te veel voor het bestuur. Zij zullen dit bij de gemeente aankaarten.

Door de bezuinigingen is de kans groot dat de ondernemersvereniging Beeklaan minder of helemaal geen middelen krijgt vanaf 2014. De voortgang van de ondernemersvereniging loopt daardoor risico’s. De vereniging is jong ( 3 jaar) en heeft nog ondersteuning nodig de komende jaren.

 

 

Boek: Er is leven na de dood
van een geliefde
door Els Lokker

Het boek is een persoonlijk relaas van weduwe Els Lokker over de overval op haar man juwelier
Ruud Stratmann en over het leven hierna. Els heeft ondertussen haar passie voor het ambachtelijk graveren weer opgepakt en zet zo de naam Lapidee voort.

Bestellen? Klik hier!

boekElsLokker

Voeg toe aan je favorieten: permalink.