Bewoners

Bewonersorganisatie Regentes / Valkenbos

voorzitter: Ed Dusschotenedison

Vice voorzitter: Nettie Baak

secretaris: Nazir Mohamed

penningmeester: Jaap van Spronsen

Leden: Marijn van den Dool, Roy Piarelal, Gerard Tettero

contact: Wijkwinkel
Beeklaan 266
tel: (070) 365 00 02

voor meer informatie: www.dekonkreet.nl

Bewoners:

Behalve de bewonersorganisatie BoReVa zijn er 2 bewonersgroepen die samenwerken met de ondernemers. De Beeklaanlaan Bruist bewonersgroep en de Lange termijn Structuurvisiegroep.
De Beeklaan Bruist groep wordt getrokken door o.a. Ernie Coenen, Marloes van Sonderen, Jean Marie van den Bosch en Sammy Bangert. Deze groep bedenkt en organiseert samen met andere bewoners, betrokken wijkpartners en de ondernemers de Beeklaan Bruist evenementen, sinds eind 2010.

De Lange termijn Structuurvisiegroep wordt getrokken door o.a. Juan Gisbers, Wijnand Bouw, en Ilkonka Stam. Deze groep heeft een plan voorgelegd hoe de Beeklaan veiliger kan worden gemaakt. Een eerste succes is het nieuwe asfalt dat door gemeente is geplaatst in de Beeklaan, bomen die zijn gepland en hoeken van straten die uitkomen op de Beeklaan. Een voorstel van de groep om op bepaalde geïntegreerde ‘hoek-meubels’ (o.a. fietsenrek,afvalbak, plantenbak) te plaatsen is voorlopig niet haalbaar. Vervolgens heeft de groep meegedacht aan de plaatsing van plantenbakken en geveltuinen in de Beeklaan. Samen met de ondernemers.

Op dit moment is de groep een concept aan het ontwikkelen, genaamd het Toermalijnplein. Door een aantal creatieve aanpassingen nabij het zebrapad van de b.s. Toermalijn kan de Beeklaan verkeerluw worden gemaakt. Het ontwerp is gemaakt door Juan Gisbers, in opdracht van de directeur van de b.s. Toermalijn. Nadat de groep met elkaar overeenstemming heeft over het concept zal het aan de gemeente en de ondernemers worden voorgelegd. Een eerste schets is voorzichtig besproken in het bestuur van de ondernemersvereniging, waar het met enthousiasme is ontvangen.

Tot slot is er een bewonersgroepje (o.a. Cor en Jan Mohansingh) die samen met de ondernemers werkt aan een groene Beeklaan. Ze zullen samen ook acties doen om het schoon en groen te houden

Reacties zijn uitgeschakeld.